YTÜ Öğrenci & Mezun Platformu
Üye Girişi | Üye Ol
novu-masaustu
campucity-masaustu
previous arrow
next arrow

Sayfayı Paylaş

Haber

YTÜ Beşiktaş Kampüsündeki Binaların Boşaltılma Sebebi Oldu!

YTÜ Beşiktaş Kampüsündeki Binaların Boşaltılma Sebebi Oldu!

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından son zamanlarda sıkça sorulan Beşiktaş Kampüsü’ndeki tarihi binaların neden boşaltıldığı ve bu boşaltılan binalar arasına fakültelerin de dahil olup olmayacağı sorusunu YTÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Yavuz Erişen’e sorduk.

ytu-besiktas-kampusu-tasinacak-miSon zamanlarda Beşiktaş Kampüsü taşınacak söylentilerine YTÜ Kampüs ekibi olarak son noktayı koymak istedik ve net bilgi için YTÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Yavuz Erişen’le iletişime geçtik. Genel sekter, boşaltılan bazı binaların restorasyon amaçlı boşaltıldığını ve bu binaların ya boş ya da bazı birimler tarafından kullanıldığını söyledi. Ayrıca Beşiktaş Kampüsü’nde bulunan mevcut fakülteler için herhangi bir boşaltma yada taşınma durumunun da olmadığını sözlerine ekledi.

İşte konuyla ilgili YTÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Yavuz Erişen’in açıklaması:

“Merhaba sevgili arkadaşlar, bahse konu taşınma fakültelerle ilgili değildir, bazı tarihi binalar restorasyon yapılarak aslına döndürülecekmiş. Zaten bu birkaç sene önce planlanmış bir süreçmiş. (Ben YTÜ ye yakın zamanda geçtiğim için miş diyorum) Mesela eski iktisat binası olarak bilinen H blok zaten boşaltılıp Davutpaşaya taşınmış, içinde TÖMER vardı, bu bina komple boşaltılıyor, Kiler i Humayun olarak bilinen ve bakım onarım atölyelerinin bulunduğu alan Beşiktaş kampüsünde yukarı taşınacak, yine bazı tarihi idari binalar Davutpaşaya taşınacak, lisans öğrencilerimizle ilgili bir taşınma süreci yok, birkaç yıl sürecek restorasyon süreci sonrası binaların ne olacağı ile ilgili bilgimiz yok. Selamlar.  ”

Doç. Dr. Yavuz Erişen

 

>>Instagram'da YTÜ Kampüs'ü takip edin!

>>Yıldız Teknik Üniversitesi Yakını Yurtlar

Sayfayı Paylaş

1 Yorum

  1. Rektörlük bile Davutpaşa’ya taşınıyor

    Cevapla

Yorum yapın

E-Posta adresiniz yayınlanmaz.Gerekli alanlar * ile işaretlidir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>