YTÜ Öğrenci & Mezun Platformu
Üye Girişi | Üye Ol
novu-masaustu
campucity-masaustu
previous arrow
next arrow

Sayfayı Paylaş

Haber

YTÜ Çağlayan Kampüsü’nde ‘Nurol Tower’ Yükseldi!

YTÜ Çağlayan Kampüsü’nde ‘Nurol Tower’ Yükseldi!

YTÜ Kampüs olarak bu haberimizde biraz nostalji yapalım istedik. Çoğu kişinin bilmediği sadece eski mezunların hatırlayabileceği yok olup giden Yıldız Teknik Üniversitesi’nin bir kampüsünden bahsedeceğiz. Şişli sınırları içerisinde bulunan Yıldız Teknik Üniversitesi Çağlayan Kampüsü veya diğer bir ismiyle Şişli Yerleşkesi…

ytu-caglayan-kampusu

YTÜ Çağlayan Kampüsü, Şişli’de hemen E-5 kenarında merkezi bir yerde bulunuyordu. Burada Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi ve Kimya Mühendisliği gibi bölümler bulunuyordu. O zamanlar fizik-kimya laboratuvar dersleri bu kampüste işleniyordu. 1999 yılına kadar her şey normaldi, fakat 17 Ağustos 1999’da yaşanan büyük deprem sonrası bu kampüste bulunan binalar ciddi derecede hasar aldı.

ÜNİVERSİTE YERİNE REZİDANS/OTEL TEKLİFİ KABUL EDİLDİ!

ytu-caglayan-kampusu-toki

2004 yılında o zamanki üniversite yönetimi binaları yenilemek için imar değişikliği istedi. Fakat bu imar değişikliği kabul edilmedi. YTÜ’nün altın değerindeki arazisi için daha karlı işler düşünülmekteydi. Arazinin TOKİ’ye devredilerek üzerine turizm ağırlıklı projeler yapılması teklif edildi: rezidans, otel, alışveriş merkezi gibi. TOKİ’nin turizm amaçlı bu isteği CHP’li milletvekillerinin hayır oyuna rağmen belediye meclisinde kabul edildi.

2010 YILINDA PROTOKOL İMZALANDI!

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin imar izni 6 yıl önce kabul edilmemişken, 2010 yılına gelindiğinde imar izni TOKİ’ye verildi. TOKİ, Çağlayan’daki 6.8 dönümlük arazinin turizm alanı olarak istemekle kalmadı, inşaat emsalinin 3 olmasını ve yüksekliğin serbest bırakılmasını teklif etti.  YTÜ’ye imar izni bile verilmemişken TOKİ’nin sınırı aşan istekleri de kabul edildi.

ÇAĞLAYAN KAMPÜSÜ KARŞILIĞI DAVUTPAŞAYA BİNA VE YURT!

Dönemin Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek, Çağlayan Kampüsü karşılığında Davutpaşa Kampüsü’ne hizmet binası ve yurt yapılması teklifini kabul etti. Rektör İsmail Yüksek ile TOKİ arasında 6 Ağustos 2010’da imzalanan protokole göre; üniversitenin Davutpaşa Kampüsü’nde Toki’ye 60 bin metrekare bina inşa ettirecek olan rektörlük, karşılığında tapusu üniversitede olan Çağlayan’daki çok değerli bir araziyi Toki’ye devretti.  Yıldız Teknik Üniversitesi’nin bu devir sonrası en az 9 milyon tl zararda olduğu iddia edildi.  Rektör İsmail Yüksek, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

YURT YAPILACAK DENDİ, LOJMAN YAPILDI!

2011’de tamamen Toki’ye geçen YTÜ Çağlayan Kampüsü, yapılan ihalenin ardından Nurol İnşaat’a buraya bir gökdelen yapılması için devredildi. Bu kampüs karşılığında Davutpaşa Kampüsü’ne hizmet binası ve yurtlar yapılacak denmişti. Fakat söylendiği gibi olmadı. O dönemin rektörü İsmail Yüksek, yurt yapmak yerine akademisyenler için lojman yaptırdı. Bugün o lojmanlarda akademisyenler 250-500 TL gibi sembolik bir ücretle kalırken, yurtsuz kalan öğrenciler yıllarca sıkıntı çekmeye devam etti ve ediyor da.

YTÜ ÇAĞLAYAN KAMPÜSÜNDE, NUROL TOWERS YÜKSELDİ!

ytu-caglayan-kampusu-nurol-towers

TOKİ’ye devredilen ardından da Nurol İnşaat’a verilen YTÜ Çağlayan Kampüsü’nde tek blok 30 kattan oluşan Nurol Towers yükseldi. Nurol Towers’ın metrekaresi 5 bin dolar ile 20 bin dolar arasında satıldı. Bu devir en çok Nurol İnşaat’a yaradı.

-YTÜ Kampüs özel yazısıdır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

>>Instagram'da YTÜ Kampüs'ü takip edin!

>>Yıldız Teknik Üniversitesi Yakını Yurtlar

Sayfayı Paylaş

Yorum yapın

E-Posta adresiniz yayınlanmaz.Gerekli alanlar * ile işaretlidir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>