YTÜ Öğrenci & Mezun Platformu
Üye Girişi | Üye Ol
novu-masaustu
campucity-masaustu
previous arrow
next arrow

Sayfayı Paylaş

Soru-Cevap

Ytü Endüstri Hakkında Sorularım

Ytü Endüstri Hakkında Sorularım

Bu sene üniversite sınavına girmiș biri olarak birkaç soru sormak istiyorum. 2015den 2016ya geçerken sıralaması 2bin geriye atmıș Endüstri Mühendisliği Ingilizce bölümü bu sene de 2bin geriye atar mı, bu sene 11 kișilik fazladan bir kontenjan açıldığını da gördüm. Yorumlarınızı merak ediyorum.
Eğer bu bölümün Ingilizcesini kazanamazsam Türkçesine gitmem sıralamamı 3-4 bin boșa harcatcak, sizce buna değer mi? Ingilizce ve Turkce egitim arasinda cok fark var mi Yildiz Teknik Universitesinde?
Bir diger sorum ise kampusun tasinip tasinmayacagi, Yildiz Kampusunun fotograflari bolume olan hevesimi 2 katina cikarmisken Endustri bolumunu de icine kapsayan kampus tasinacak mi?
Kampuse yakin yerlerde yurt fiyatlari ve ulasim imkanlari sorunlu mu?
Biraz fazla soru sordum ama umarim cevaplarsiniz. Tesekkurler.

>>Instagram'da YTÜ Kampüs'ü takip edin!

>>Yıldız Teknik Üniversitesi Yakını Yurtlar

Sayfayı Paylaş

4 Yorum

  1. merhaba.

    sıralama geri atar mı atmaz mı ben bilemem. kimse bilemez. bu saçma bir soru. ve ytü’deki mevcut sistemde %30 seçmek daha avantajlı. kişi aynı dersin ister türkçesini ister ingilizcesini alabiliyor. seçmek öğrenciye kalıyor, ingilizcedeyse ders programı belli. ayrıca puanım fazla da saçma bir argüman.

    2-3 sene daha taşınmaz. yıldız’da kalır. gerisini kimse bilmiyor. zaten hazırlık ve 1. sınıf derslerinin yarısı davutpaşa’da.

    ulaşım; istanbul’un merkezi, her otobüs geçiyor. kyk yurtu var. 1 senede falan çıkıyor, özel yurtlar pahalıdır.

    Cevapla
    • cevap icin tesekkurler. insan ister istemez yaptigi siralamada bir yere gitmek istiyor bu yuzden oyle yazdim, dediginiz gibi yuzde 30 daha avantajliysa yine de ingilizce hazirlik okumaya gerek var mi? Ingilizcemin iyi duzeyde oldugunu dusunuyorum grammar sorunu var biraz sadece ama ytude hazirlik iyi diyebiliyorsaniz hazirlik okumayi dusunecegim

      Cevapla
    • Selamlar sınav sistemi nasıl okulun

      Cevapla
  2. Endustri muhendisligi okurken nasil dersler goruyorlar? Proje falab yapıyorlar mi? Mezun olunca ne gibi sektorlerde is bulabilirler?

    Cevapla

Yorum yapın

E-Posta adresiniz yayınlanmaz.Gerekli alanlar * ile işaretlidir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>