YTÜ Öğrenci & Mezun Platformu
Üye Girişi | Üye Ol
novu-masaustu
campucity-masaustu
previous arrow
next arrow

Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Öğrenci Yorumları, Bilgi, Tanıtım

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü 2008 yılında kurulmuş ve Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi bünyesinde 2009-2010 eğitim-öğretim yılından itibaren 50 öğrenci ile faaliyetine başlamıştır.  Beşiktaş-Yıldız Kampüsü’nde eğitim vermeye devam etmektedir. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde açılan Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Programı’nın amacı, hem ülkemiz hem de dünya deniz ticaret filolarının ihtiyaçlarına yönelik olarak nitelikli Gemi Makineleri İşletme Mühendisi yetiştirmektir. Derslerin en az %30 ‘u İngilizce dilinde verilmektedir.

Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Öğrenci Yorumları

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği , Beşiktaş Kampüsü’nde yer almaktadır. Bölüm %30 İngilizce’dir.. Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Programı’nın amacı, hem ülkemiz hem de dünya deniz ticaret filolarının ihtiyaçlarına yönelik olarak nitelikli Gemi Makineleri İşletme Mühendisi yetiştirmektir.
Ticari gemilerde vardiya mühendisi unvanı ile gemi ana makinasini ve yardımcı makinelerinin çalışma prensibine uygun çalışmasını sağlarlar. Uluslararası bir meslek olduğu için mutlaka İngilizce şarttır. Ben tamamen makine ve denizcilik odaklı biri olduğum için bu mesleği seçtim. Ailemde de bu mesleği yapan yakınlarım olduğu için. Yıldız teknik üniversitesi bizim bölümümüz için diğer üniversitelerden farklı olarak üniformasız eğitim vermektedir. Okulumuzda dönem dönem konserler, panayırlar, spor etkinlikleri düzenlenmekte olup tüm öğrencilere yönelik aktiviteler bulmanız mümkün. Gemi makineleri işletme mühendisliği programini denizi ve makineleri zor iş şartlarını kaldırabilecek insanlar tercih etmeli yoksa meslek gerçekten zehir olur.”
Denizhan Eyüpreisoğlu
Gemi makineleri işletme mühendisliği
2.sinif

————————————————–

“Bölüm, Beşiktaş-Yıldız kampüsünde ve eğitim dili %30 İngilizce. Bölümün amacı gemi seyir halinde iken makinalarının bakım onarım tutumunu sağlamak ve sağlıklı bir seyir hali sürdürmek. Mevzun olduktan sonra çoğunlukla özel gemi şirketlerinde çalışıyoruz ama karada da iş olanakları oldukça fazla şu an için önü açık gibi gözüküyor iş bulma sıkıntısı yok. Daha kolay iş bulmak isteniyorsa ileri seviye bir İngilizce lazım denizcilikte dil bilme çok önemli bir şey.Benim bu bölümü seçme nedenim benim hayalimin olmasıydı ayrıca gemicilik diğer meslek dallarına göre daha fazla bir ekonomik getiriye sahip. Yıldız Teknik Üniversitesi şu an Gemi Makine İşletme Mühendisliği’nde en iyi eğitim veren üniversite diyebiliriz.
Eğer ben gemide dört ay kalıp altı ay kalıp ailemden memleketimden uzak kalabilirim diyorsanız bu meslek her birey için harika olabilir.”
Enes İncecik
Gemi makineleri işletme mühendisliği
2.sınıf