YTÜ Öğrenci & Mezun Platformu
Üye Girişi | Üye Ol
novu-masaustu
campucity-masaustu
previous arrow
next arrow

Sayfayı Paylaş

Haber

Öğrenciler, Sistemsel Hatalardan Dolayı Birçok Sorunla Karşılaştı!

Öğrenciler, Sistemsel Hatalardan Dolayı Birçok Sorunla Karşılaştı!

Öğrencilerin sistemsel çileleri bitmek bilmiyor. Öğrenciler sistemsel sorunlardan dolayı sorun yaşarken yetkililer  öğrencileri sorumlu tutmaya devam ediyor. Sistemsel hatalar yüzünden öğrenciler mağduriyet yaşıyor.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ ANLATIYOR: BAŞVURUM KAYBOLDU

Kimya Mühendisliği öğrencisi ÇAP için başvuru yaptığını fakat başvurusunun sonuçlar açıklandıktan sonra sistemde görünmediğini anlatıyor. Yetkililerle iletişime geçmeye çalıştığında ise bir sonuç alamıyor.

 

PROGRAM SEÇME SEÇENEĞİ YOKTU!

Bir başka öğrenci ise sistemde %30 ve %100 olarak ayrım olmaması nedeniyle mağduriyet yaşıyor.

“Yıldız Teknik Üniversitesine kurumlar arası yatay geçiş için online üzerinden başvuru yapmak için 13 temmuzda siteye girmeye çalıştım ancak o gün gün boyu siteye giriş yapamadım ertesi gün başvurumu yapmak için bilgilerimi girdiğimde inşaat mühendisliği bölümü İngilizce ve Türkçe olarak ayrılmamıştı ve ek olarak 2. Tercih diye bir seçenek yoktu her ikisine de başvuru yapmak istediğim için öğrenci islerini arayıp durumu anlattım ancak bana bunun bir sorun olmadığını ve inşaat mühendisliğini seçmemin yeterli olacağı söylendi bunun üzerine başvurumu tamamladım. Fakat bugün sonuçlar açıklandığında yalnızca Türkçe bölüme başvurum yapılmış İngilizce bölüme başvurum yapılmamıştı başvuru yapılsaydı asil listede 2.olarak kazanacağım halde başvurum sistemde gözükmediği için Türkçe listede 1.yedek olarak kaldım.16 temmuzda başvuru yapan arkadaşımda ise 2.tercih etmek istediği bölüm açılmış.Ortada açıkça bir hata var sistem hatası yüzünden elimden hakkımın alınmasına cok üzgünüm tüm gün mail atıp fakülte ile konuştum ancak İngilizce bölüme başvurum gözükmediği için ellerinden bisey gelmediğini söylediler.Zaten kendi okulumda bölümü İngilizce okuyorum başvuru sonuçlarında İngilizce bölümde asil listedeki 2 kisiden ortalamam ve ösym puanım yüksek sistemde gözükseydi kazanacaktım .Şimdi ise yedekleri beklemek zorundayım.”

ÖĞRENCİLER BAŞVURULARDA SORUN YAŞIYOR!

ÇAP haricinde Yatay Geçiş Başvurularında da sistemsel hatalar yaşanmıştı. Öğrenciler başvurular başladığında sistemin sağlıklı çalışmadığını paylaşmıştı.

 

>>Instagram'da YTÜ Kampüs'ü takip edin!

>>Yıldız Teknik Üniversitesi Yakını Yurtlar

Sayfayı Paylaş

3 Yorum

  1. Ben de makine mühendisliğine kurum içi yatay geçiş başvurusunda bulunmuştum. Sabahtan beri siteyi kontrol ediyorum ama hala kurum içi yatay geçiş sonuçları açıklanmadı ve çap sonuçları da eksik girilmiş. Bölüme mail attım ama geri dönüş yapılmadı. Yarın kesin kayıtlar başlayacak ama ortada henüz açıklanmış bir sonuç yok.

    Cevapla
    • ben de mekatronik mühendisliği bölümüne yatay geçiş yapmak ciin başvurdum bana ulaşabilir misin insta:bugrahancngz

      Cevapla
  2. Mağdur edilen arkadaşlar belki görür diye yazıyorum. Bence dekanlık buna bir çözüm bulamadıysa konunun rektörlüğe ya da varsa bir üst idari kuruma taşınması iyi olur. Süreç uzun olabilir ama sabırlı olmak lazım. Hepinize bol şans.

    Cevapla

Yorum yapın

E-Posta adresiniz yayınlanmaz.Gerekli alanlar * ile işaretlidir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>