YTÜ Öğrenci & Mezun Platformu
Üye Girişi | Üye Ol
novu-masaustu
campucity-masaustu
previous arrow
next arrow

Sayfayı Paylaş

Haber

85C İETT Hattıyla İlgili Rektörlük YTÜ Kampüs’e Açıklama Yaptı!

85C İETT Hattıyla İlgili Rektörlük YTÜ Kampüs’e Açıklama Yaptı!

Geçtiğimiz günlerde birçok öğrenci tarafından İETT otobüslerinin okul girişindeki ve okul içindeki duraklarda durmaması ve öğrenci almaması çokça şikayet edilmiş ayrıca otobüs şoförlerinin ring araçlarını kullanın dediği iddia edilmişti. Durumun nedeni anlaşılamazken bazı öğrenciler İETT’ye bu durumu şikayet etmişti. Tüm bu şikayetlerden sonra YTÜ Rektörlüğü konuyla ilgili www.ytukampus.com’a açıklama yaptı. Konu hakkında konuşan YTÜ Genel Sekreteri Yavuz Erişen, 41AT seferlerinde bir sorun olmadığını belirtirken, bundan sonra 85C hatlı İETT otobüslerinin kampüs girişindeki ve diğer kampüs içi duraklarda durmayacağını ve ayrıca güzergahında da değişiklik yapıldığını söyledi. Detaylı bilgi aşağıdadır.

85c

İşte YTÜ Genel Sekreteri Yavuz Erişen’in Açıklaması:

“41 AT seferleri normal şekilde gerçekleşmekte, kampüsümüze girdiğinde kimlik kontrolü yapıldıktan sonra yine kampüs içi duraklarda dolaşarak seferlerini gerçekleştirmektedir, bir değişiklik yoktur. Ancak Cevizlibağ’dan kalkan 85C seferlerinde bir değişikliğe gidilmiştir. Valilik tarafından emniyet birimlerine yaptırılan kampüsümüz güvenlik analizinde bu seferlerle ilgili düzenleme kaçınılmaz olmuştur. 85C ile gelen öğrencilerin büyük bir çoğunluğu FSM yurdunda kalan ve bizim üniversitemiz öğrencisi olmayan öğrencilerdir. Önceden, kapılarda sıkı güvenlik denetimi olsa da bu otobüsle gelen diğer üniversite öğrencileri yurda gidiyorum söylemi ile kampüse giriş yapmaktaydılar ama yurda gitmeden istedikleri durakta da inebilmekteydiler. Bu durumun kampüs güvenliği açısından önemli problem oluşturduğu emniyet birimlerince tarafımıza raporlanmıştır. 85C otobüsü için kısa zamanda güzergah değişikliği yapılarak kampüs dışından dolanacak diğer üniversitelerin öğrencilerinin üniversitemize kontrolsüz girişi bu şekilde önemli ölçüde engellenecektir. O zamana kadar uygulama ana kapıdan girdikten sonra otobüsün durmadan FSM yurdu kapısına kadar gitmesi şeklinde gerçekleşecektir. Maalesef güvenlik sebebiyle istemeden gerçekleşen bu durumdan çalışanlarımız da rahatsız olmuştur. Onlar da bu otobüsü kullandıklarında FSM yurdu önünde inip fakültelerine veya birimlerine gitmektedirler, durum sadece öğrenciler için değildir.”

>>Instagram'da YTÜ Kampüs'ü takip edin!

>>Yıldız Teknik Üniversitesi Yakını Yurtlar

Sayfayı Paylaş

Yorum yapın

E-Posta adresiniz yayınlanmaz.Gerekli alanlar * ile işaretlidir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>