YTÜ Öğrenci & Mezun Platformu
Üye Girişi | Üye Ol
novu-masaustu
campucity-masaustu
previous arrow
next arrow

Sayfayı Paylaş

Haber

8 Haziran 2018 İYS’de Büyük Düşüş : Yüzde 33 Başarı Oranı! Öğrenciler Tepki Gösterdi!

8 Haziran 2018 İYS’de Büyük Düşüş : Yüzde 33 Başarı Oranı! Öğrenciler Tepki Gösterdi!

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde 8 Haziran 2018 tarihinde yapılan yıl sonu İngilizce Yeterlilik Sınavı: İYS Sonuçları bugün açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre başarı oranı geçtiğimiz yıla göre oldukça düştü. Öğrenciler bu sonuçların sadece öğrenciye mal edilmemesini istedi.

HAZIRLIK ÖĞRENCİLERİNDE BAŞARI ORANI %36’DA KALDI!

8 Haziran 2018 İYS’ye bu yıl hazırlık eğitimi alan 2240 öğrenci katıldı. Bu öğrencilerden 1432’si başarısız olurken sadece 808 öğrenci başarılı olarak bölümlerine başlamaya hak kazandı.

1432 başarısız öğrencinin 19’u İYS’de doğrudan 0 puan  aldığı da düşünülerek hesaplamadan çıkarılırsa hazırlık öğrencilerinde başarı oranı %36 olarak belirleniyor.

BEKLEMELİ ÖĞRENCİLERDE BAŞARI ORANI SADECE %4 !

Yabancı Diller Yüksekokulu, 442 beklemeli öğrenciden sadece 276’sının sınava girdiğini söyledi. Sınava katılan 276 beklemeli öğrencinin sadece 11’i sınavı başarıyla geçti. Beklemeli öğrencilerde başarı oranı %4’ü geçemedi!

8 HAZİRAN 2018 İYS GENEL BAŞARI ORANI %33 !

Hazırlık ve Beklemeli öğrencilerin dahil edildiği hesaplamayla genel başarı oranı %33 oldu. Geçtiğimiz yıl 13 Haziran 2017 İYS’de başarı oranı %50 olarak belirlenmişti. Bu yılki başarı %50’den %33’e kadar geriledi.

ÖĞRENCİLER İSYAN ETTİ!

Sosyal paylaşım ve diğer platformlardan düşüncelerini paylaşan öğrenciler %67’lik başarısızlık oranının öğrenciye mal edilemeyeceğini, Yabancı Diller Yüksekokulu’nda kaliteli eğitim hizmeti verilmediğini söyledi. Yabancı Diller Yüksekokulu yaklaşık 3 seneden beri eğitimde kaliteyi arttırabilmiş değil. Öğrenciler çözüm yolu üretilmesini bekliyor.

 

>>Instagram'da YTÜ Kampüs'ü takip edin!

>>Yıldız Teknik Üniversitesi Yakını Yurtlar

Sayfayı Paylaş

4 Yorum

  1. ben geçtim sınavı fakat gerçekten çok zor bir sınavdı bilen için de zordu ama öğrencilerin çoğu da ders çalışmıyor

    Cevapla
  2. konuşturma becerisini arttırmaya yönelik, daha kaliteli eğitim gerekli.

    Cevapla
  3. şartlı geçiş gelmeli ve hiç kalkmamalı hatta bunun için kampanya başlatılmalı.

    Cevapla
  4. dönem başında yapılan sınavdan geçtim hazırlık okumadan. hazırlıkta herkes goygoy peşinde çalışanın yapamayacağı bir sınav değil

    Cevapla

Yorum yapın

E-Posta adresiniz yayınlanmaz.Gerekli alanlar * ile işaretlidir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>