YTÜ Öğrenci & Mezun Platformu
Üye Girişi | Üye Ol
novu-masaustu
campucity-masaustu
previous arrow
next arrow

Sayfayı Paylaş

Kampüs List

Etkileyici CV Hazırlamanın İpuçları

Etkileyici CV Hazırlamanın İpuçları

 

Mezun olduktan sonra en önemli adımlardan birisi de güçlü bir CV oluşturmaktır. Aynı pozisyona başvuran onlarca insan arasından farkınızı ortaya koyacak bir CV’ye ihtiyacınız var. İyi bir izlenim bırakırsanız mülakata çağrılma şansınız artacaktır. Gelin beraber özenli, dikkat çekici bir özgeçmiş nasıl hazırlayabiliriz inceleyelim!

1) Bir Anda Dikkat Çeken Ön Yazı

Write a professional resume/cover letter/CV for £5 : areebana - fivesquid

İlk olarak iletişim bilgilerinizin en üstte yer almasında yarar var. Ad-soyad, telefon numarası, mail adresi, LinkedIn profil sayfanızın bağlantısı hatta varsa web sitesi adresiniz. Tecrübeleriniz, eğitiminiz, başvurduğunuz pozisyonla ilgili yetenekleriniz, niye bu işe başvurduğunuzu dikkat çekici bir şekilde özetlemelisiniz.

2) Sunum Şekli Önemlidir

CV'de Kullanılacak Fotoğraflar için Tüyolar

İlk göze çarpan şey ise CV’nizin biçimsel özellikleri olacaktır. Anlaşılır, kolay okunabilir yazı tipi okuyan kişi için güzel bir izlenim yaratır. Sayfa düzeni de oldukça önemlidir. Sizin profesyonelliğinizi vurgulayacak bir fotoğrafınızı eklemeyi de unutmayın.

3) Yeteneklerinizi Sergileyin

Profesyonel bir şekilde hazırlanmış en iyi CV örnekleri: Mesleklere göre örnek CV şablonları - Son Dakika Haberler

Tecrübelerinizi, yeteneklerinizi kronolojik olarak sıralamanız fayda sağlayacaktır. Aldığınız kurslar, eğitimler bulunduğunuz projeler sizi rakiplerinizden ayıracak önemli noktalar olacaktır. Özellikle başvurduğunuz pozisyona uygun deneyimlerinize yer vermeniz daha etkili olacaktır.

4) Farklı İlgi Alanlarınızla Dikkat Çekin

İnterpos İnsan Kaynakları Başvuru Sayfası | İnterPos

Aranan yetkinliklerin dışında farklı ilgi alanlarınızdan da bahsetmeniz size yönelik olumlu bir etki oluşmasına katkı sağlayacaktır. Gönüllü çalışmalarınız, sanat, spor, edebiyat ,müzik ve daha birçok alanda; boş vakitlerinizde nelere vakit ayırmayı seviyorsanız ayrı bir başlıkta yer vermeniz yararınıza olacaktır. Varsa dil, bilgisayar, programlama yetenekleriniz sizi farklı kılacaktır.

5) Sade ve Anlaşılır Olun

Dikkat Çekici CV Nasıl Hazırlanır? | IIENSTITU

Fark edilebilir olmak için sadelik oldukça önemli bir tercihtir. Asıl mesajı karşı tarafa aktarmak için, doğru net ifadelerle kendinizi anlatmanız her bakımdan daha etkilidir.

6) CV’nizi Başvurduğunuz İşe Göre Düzenleyin

CV Hazırlarken Yapılmaması Gereken 10 Hata | KreatifBiri

Tek bir CV hazırlamak yerine başvurduğunuz işe göre farklılıklar yaparak CV’nizi gönderin. Her işin farklı özellikleri, istenilen becerileri vardır. Buna uygun olarak alakasız bölümleri de çıkarabilirsiniz.

7) Dürüst ve Gerçekçi Olun

Başarılı bir özgeçmiş-CV- oluşturmak için 16 tüyo ve etkileyici CV Örnekleri - nKariyer

Hakkınızda güven verici bir izlenim yaratmak istiyorsanız sahte olacak deneyimleri kesinlikle eklememelisiniz. Size ait olmayan tecrübeleri, yetenekleri eklemek sizi zor durumda bırakabilir. Bunun yerine işi ne kar çok istediğinizi ve motivasyonunuzu vurgulayarak telafi edebilirsiniz.

8) İmla Hatalarından Kaçının

Yeni başlayanlar için CV oluşturma rehberi - Son Dakika Eğitim Haberleri

Bu iş başvurusuna ne kadar önem verdiğinizi göstermek istiyorsanız diğer bir nokta da imla ve dil bilgisi hatalarından kaçınmak olacaktır. Ne kadar yeterli bir CV olsa dahi yapılan imla ve dilbilgisi hataları hakkınızda olumsuz bir izlenim yaratmasına sebep olabilir.

9) Referans Belirtin

3 Simple Ways to Include References in a CV - wikiHow

Diğer bir önemli madde ise referans belirtmek olacaktır. İş deneyiminiz yok ise staj deneyiminizi, eğitim hayatınızdan bir profesör; iş deneyiminiz varsa daha önceden çalıştığınız iş yerlerinden yöneticileriniz, birlikte çalıştığınız iş arkadaşlarınızı seçebilirsiniz. Unutmayın, sizi tanımayan birini eklemek sizi zor durumda bırakabilir, size olan güven duygusunu sarsabilir.

10) Güncel Tutmaya Özen Gösterin

Kapsamlı CV Nasıl Hazırlanmalıdır? | IIENSTITU

Bir önceki başvurduğunuz iş yerine aynı CV’yi göndermek yerine ufak dahi olsa değişiklik yapıp güncel tutmayı unutmayın. Son katıldığınız kurs, eğitim gibi bilgileri eklemeyi ihmal etmeyin. Telefon numarası, e-posta adresi, ikamet gibi kişisel bilgilerinizi de güncel tutmanız da fayda var.


 

 

>>Instagram'da YTÜ Kampüs'ü takip edin!

>>Yıldız Teknik Üniversitesi Yakını Yurtlar

Sayfayı Paylaş

Yorum yapın

E-Posta adresiniz yayınlanmaz.Gerekli alanlar * ile işaretlidir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>