YTÜ Öğrenci & Mezun Platformu
Üye Girişi | Üye Ol
novu-masaustu
campucity-masaustu
previous arrow
next arrow

Sayfayı Paylaş

Kampüs List

İstanbul’da Ücretsiz Gezilebilecek Müzeler

İstanbul’da Ücretsiz Gezilebilecek Müzeler

Yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte İstanbul’da öğrencilik hayatımız dışında, boş vakitlerimizde ziyaret edebileceğimiz ücretsiz müzeleri sizler için derledik. Keyifli Okumalar!

1) Şişli- Atatürk Evi (İnkılap Müzesi)

Atatürk Müzesi Ve Tarihi, Nerede, Nasıl Gidilir? / İstanbul

İnkılap Müzesi olarak da bilinen Şişli Atatürk Müzesi 1942 yılında İstanbul Belediyesi tarafından müzeye çevrilmiştir. İstanbul’a geldikten bir süre sonra burayı kiralayan Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıkana kadar bu evde ailesiyle yaşamıştır. Bina üç kattan oluşmaktadır. İlk katta Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumundan 1. Dünya Savaşına kadar olan yaşamına ilişkin fotoğraflar bulunmaktadır. İkinci katta Atatürk’e ait belgeler, tablolar, ve ölümüne ait fotoğraflar bulunmaktadır. Son katta ise Atatürk’le ilgili yazılmış kitaplar, gazeteler, devrimle ilgili fotoğrafları ve bir kavanozun içinde Anıtkabir’den getirilmiş toprak bulunmaktadır. Müze pazartesi ve perşembe günleri dışında 09.00-16.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Adres: Meşrutiyet Mahallesi Halaskargazi Caddesi No:140 Osmanbey, Şişli/İstanbul

2) Pera Müzesi

PERA MÜZESİ | Kültür Portalı

İstanbul Pera Müzesi, şehrin aktif kültür ve sanat merkezlerinden biri konumunda. Müze 1893 yılında inşa edilen Hotel Bristol binasında yer almaktadır. 2005 yılında Suna ve İnan Kıraç tarafından kültür ve sanat hizmeti vermek amacıyla kurulmuştur. Pera Müzesi’nde çok amaçlı sergi salonları, oditoryum, eğitim odası, Artshop, Pera Kafe ve vakfa ait üç özel koleksiyon bulunmaktadır. Pera Müzesi’ndeki devamlı sergilere gelecek olursak Oryantalist Resim Koleksiyonu, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu, Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu, Fotoğraf Koleksiyonu yer almaktadır. Bunlar arasında en ünlü olan ve tek yerli oryantalist ressam  Osman Hamdi Bey’in tabloları ve ünlü tablosu olan Kaplumbağa Terbiyecisi de burada sergilenmektedir. Müze çarşamba günleri öğrencilere ücretsiz olarak açıktır. Müze, pazartesi günleri kapalı olup salı-cumartesi günleri arası 10.00-19.00 pazar günleri ise 12.00-18.00 saatleri arası açıktır.

Adres: Asmalı Mescit, Meşrutiyet Cad. No:65, 34430 Beyoğlu/İstanbul

3) Sait Faik Abasıyanık Müzesi

Burgazada Gezilecek Yerler | Nerede, Plajları ve Kahvaltı ile Gezi Rehberi

Edebiyatımızın en önemli yazarlarından birisi olan Sait Faik Abasıyanık’ın yaşamına tanıklık etmiş olup kartpostal, resim, eserlerine konu olan nice eşyaları ve belgeleri ziyaretçileriyle buluşturan Sait Faik Abasıyanık Müzesi 1959 yılında yılında açıldı. Yazarın vasiyeti doğrultusunda da önceki yıllardan bu yana ücretsiz bir şekilde Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) etik kuralları doğrultusunda hizmet vermektedir. Müze, pazartesi ve salı hariç 10.30-17.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Adres: Bahçelievler Merkez, Burgazada, Çayır Sok. No:15, 34975 Adalar/İstanbul

4) Türkiye İş Bankası Müzesi

Türkiye İş Bankası Müzesi Nerede, Giriş Ücreti & Ziyaret Saatleri

Türkiye İş Bankası, ülkemizin kuruluş ve kalkınma tarihini gelecek kuşaklara aktarabilmek için 1990 yıllarının sonunda faaliyetlere başlamış, 14 Kasım 2007 tarihinde ziyarete açılmıştır. 2011 yılından bu yana öğrencilere yönelik atölyeler düzenlenmektedir. Büyük ilgi gören bu atölyelere bu güne dek yüz bine aşkın öğrenci katılımı sağlanmıştır. Atölyeler ağırlıklı olarak tasarruf bilincinin oluşturulması ve finansal okuryazarlık alanında farkındalığı arttırmak üzeredir. Müzede 83 yılın birikimi olan belgeler, belgeseller, hatıralar özenle toplanmış müzede sergilenebilecek hale getirilmiştir. Müze, salı-pazar günleri arası 11.00-16.00 saatlerinde ziyarete açıktır.

 Adres: Hobyar, Bankacılar Sok. No:2, 34112 Fatih/İstanbul

5) Sakıp Sabancı Müzesi

Sakıp Sabancı Müzesi Giriş Ücreti - İstanbul Turist Rehberi

Müzenin asıl binası olan villa 1925 yılında Mısırlı Hidiv ailesinden Prens Mehmed Ali Hasan tarafından yaptırılış olup uzun yıllar yazlık konut olarak kullanılmıştır. Daha sonra Hacı Ömer Sabancı tarafından Hidiv ailesinden satılan alınmıştır. Ömer Sabancı’nın vefatından sonra köşk Sakıp Sabancı’ya devredilmiştir. Uzun yıllar Sakıp Sabancı tarafından zengin hat ve resim koleksiyonu barındırılmış daha sonra 1998 yılında Sabancı ailesi tarafından içindeki koleksiyon ve eşyalar ile müzeye dönüştürülmek üzere Sabancı Üniversitesi’ne bağışlanmıştır. Günümüzde Sakıp Sabancı Müzesi zengin koleksiyonu, kabule ettiği kapsamlı uluslararası geçici sergileri, konservasyon birimleri, eğitici programları, yapılan çeşitli seminer, konser, konferansları ile çok yönlü bir müzecilik ortamı sunmaktadır. Müze, çarşamba günleri tüm halka ücretsiz olarak açıktır. Müze pazartesi günleri hariç 10.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Adres: Emirgan, Sakıp Sabancı Cad. No:42, 34467 Sarıyer/İstanbul

6) Mehmet Arsay Klasik Otomobil Müzesi

Mehmet Arsay Klasik Otomobil Müzesi | Ne Nerede ?

Türkiye’nin ilk klasik otomobil müzesi özelliğini taşıyan müzede 1920-1970 yılları arasında üretilmiş elli adet otomobili sergilemektedir. Müze yalnızca cumartesi-pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında açıktır. Müzenin esas amacı, görsel olarak izlenebilmesiyle genç nesillerde merak uyandırmak ve araştırma hevesi aşılamaktır.

Adres: Atatürk, No:178, 1. İkitelli Cad., 34330 Küçükçekmece/İstanbul

7) Galatasaray Müzesi

Galatasaray Müzesi

Yalnızca Galatasaray taraftarlarının değil herkesin görmesi gereken Galatasaray Müzesi, Türkiye’nin ilk spor müzesi niteliğini de taşımaktadır. Şu an müzede 3500’ten fazla kupa bulunmaktadır. Müze, yalnızca pazartesi günleri kapalı olup 10.00-18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Adres: Huzur Mah., Türk Telekom Arena Stadyumu, 34396 Şişli/İstanbul

8) Salt Galata

SALT Galata / SALT Beyoğlu | Kitabevi tasarım, Müze, Galeri

Bir diğer göz alıcı kültür ve sanat merkezlerinden biri olan Salt Galata, henüz içerisine girmeden binasının mimarisiyle büyülüyor. Bir de bunun yanında göz kamaştırıcı manzarasıyla oldukça etkileyici. Osmanlı’dan kalan birçok eşya, çelik kasalar, ilk kağıt paralar ve emisyon defterleri sergileniyor. En üst katta bankanın ilk çalışanlarına ait elektronik ortamda sergilenen fotoğraflar bulunmakta. Belirli dönemlerde önemli sergiler de gerçekleşiyor. Aynı zamanda ders çalışmak ve de araştırma yapmak için güzel bir kütüphane sunuyor. İçerisinde Osmanlı Bankası Müzesi de bulunmaktadır. Pazartesi günleri hariç hafta içi 11.00-19.00 saatleri arasında hafta sonları ise 12.00-20.00 saatleri arasında halka açıktır.

Adres: Azapkapı, Bankalar Cad. No:11,34420 Beyoğlu/İstanbul

9) Aşiyan Müzesi

Aşiyan Müzesi - Turrehberin.com

Önemli şairlerimizden Tevfik Fikret’in 1906-1915 yılları arasında yaşadığı evi Aşiyan Müzesi olarak hizmet vermektedir. 1940 yılında eşi Nazime Hanım’dan  İstanbul Belediyesi tarafından satın alınmıştır. 1945 yılında Edebiyat-ı Cedide Müzesi olarak olarak açılmıştır. Müze dokuz bölümden oluşuyor olup bahçesinden nefes kesici boğaz manzarasını da es geçmemek gerek. Müzede yalnızca Tevfik Fikret’in eşyaları değil aynı zamanda Abdülhak Hamit’e ait eserler ve nesneler de bulunmakta. Aynı zamanda müze, Türkiye’nin ilk edebiyat müzesi unvanına da sahiptir. Müzeyi pazartesi günleri hariç 09.00-16.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Bebek, Aşiyan Yolu, 34342 Beşiktaş/İstanbul

10) İstanbul Deniz Müzesi

İstanbul Deniz Müzesi - Müzede Tarih Dersi

İçerdiği koleksiyon bakımından dünyada sayılı müzelerden olup Türkiye’de en büyük denizcilik müzesidir. 20.000 adet eser bulunmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk askeri müzesi niteliği taşımaktadır. Müze deniz tarihi gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyor. Deniz Müzesi, Ana Teşhir Binası, Tarihi Kayıklar Galerisi, Kültür Sitesi ve Açık Sergi Alanları ‘ndan oluşuyor. Müze, pazartesi günleri hariç açık olup hafta içi 09.00-17.00, hafta sonları ise 10.00-18.00 saatleri arası ziyarete açıktır.

Adres: Sinanpaşa, Beşiktaş Cad. No:9 D:1, 34353 Beşiktaş/İstanbul

 

 

>>Instagram'da YTÜ Kampüs'ü takip edin!

>>Yıldız Teknik Üniversitesi Yakını Yurtlar

Sayfayı Paylaş

Yorum yapın

E-Posta adresiniz yayınlanmaz.Gerekli alanlar * ile işaretlidir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>